DIY

Tirsdag den 27. oktober 2015

Hjerter og flag.


Jeg fortsætter i dag med at vise julepynt. 


Jeg har lavet flagranker og flettede hjerter med PTW nye dies af eget mærke. 


Papiret er fra Pion Design
Her er der klar til endnu i flagranke i klassisk dansk design jeg tænker at de kan bruges til at hænge på juletræet eller til at hænge i mine vinduer til fødselsdage.


Flaget kan også monteres med et lille bånd som til og fra kort på en gave.


Det kan også bruges som bordkort.

Det flettede hjerte består af 2 dies som kan flettes sammen eller hver for sig. Hvis de skal flettes sammen som det er gjort her skal man vælge tyndt papir for at hjertet kan flettes. Det hvide papir jeg har brugt her er kopipapir.
God fornøjelse.

Susanne.

Mandag den 26. oktober 2015

Jeg vil i dag vise, hvordan I kan lave 4 forskellige slags julepynt med én die. 
Dien jeg bruger, hedder Fantasy Star og er fra Nellie Snellen.


Jeg har lavet en instruktionsvideo, som er lagt op på Picturing the Worlds YouTube kanal.


Hvis I hellere vil have et trin-for-trin vejledning, så kan I bruge denne PDF-fil, hvor jeg gennemgår alle 4 slags julepynt med tekst og billeder. 

Julepynt nummer 1


Julepynt nummer 2Julepynt nummer 3Julepynt nummer 4Det var alt for denne gang..
Jeg håber, I kan bruge vejledningerne ;)

- Mette

Tirsdag den 20. oktober 2015

Kræmmerhus


Min søster har ønsket sig noget julepynt som kan bruges på hendes trollegren, så derfor har jeg lavet disse små kræmmerhus med tanke på hende.
Kræmmerhusene er lavet med det meget lækre stempelsæt "Dainty Doilies" fra Waltzing Mouse. Jeg har stemplet med Gold embossing fra Zing, på hvidt karton og standset ud med Big Scalloped circles large fra Spellbinders. Cirklerne skæres i halve og foldes så på forskellige måder til små kræmmerhus.De kan laves runde, trekantet firkantet, femkantet eller flade. længere nede kan i se de forskellige resultater jeg er kommet frem til. Nogle er pyntet med små guld halvperler og lidt brun distress ink.


Alle materialer fås i PTW fysiske butik.
God fornøjelse, 

Susanne.

Onsdag den 14. oktober 2015

Perfect pearl how-to


På Convention legede jeg med Perfect pearls og stempler, og nåede du ikke forbi standen, kan du her se hvor lækre de farver er.


Du kan bruge alle slags stempler, og så skal du bruge en sværte som tørre langsomt. Jeg bruger altid Versa Mark Watermark sværte som er en klar sværte. Nogle bløde pensler og så Perfect pearls.


Stempel din tekst eller motiv på karton, jeg har brugt sort karton så man virkelig kan se hvor flot farverne kan blive.
Pensl lidt Perfect Pearls pulver på med bløde bevægelser og pulveret sider fast på sværten.


Det giver spændende resultater når man blender nogle forskellige farver. Her mixer jeg kobber og mint-grøn.


Når stempelmotivet er dækket af pulveret, pensl overskydende væk med en bred pensel.


Her bruger jeg et Tim Holtz sommerfugl stempel


Du kan svagt se, at jeg har stemplet i højre side. 
3 pang farver penslet på lidt af gangen.


Perfect pearls skal med fordel fixserers, man kan forsigtigt forstøve lidt vand over motivet. Jeg vælger at bruge Shimmers Spritz, som findes i forskellige udgaver. 
Her har jeg brugt guld sprayen.
Baggrunden kommer til at sparkle helt fantastisk.Du kan se HER, på et tidligere blogindlæg 
hvordan jeg har brugt Perfect Pearls på et kort

***Gitte***

Tirsdag den 13. oktober 2015Julekogler

I år har jeg fundet på at lave disse søde kogler i karton. 
Dette er en vejledning som visser hvordan jeg laver dem. 
Man skal bruge: 
en retro flower punch i størrelse m, 
2 stk. blomster el. grill pind. 
en tang eller lignende til at klippe huller på ca. 3 mm, 
alm. hvid lim og lidt glitter.
Karton.
Alle materialer fås i PTW fysiske butik.Start med at udstandse 22 styk retro blomster. Lav med blyant en prik i midten af hver blomst så er det nemmere når man nu skal lave et hul i midten af hver blomst med en hultang.


Hvert lille blad skal nu rulles omkring blomster pindenNår jeg er færdig runder jeg bunden af hver blomst med dette lille værktøj som jeg ikke ved hvad hedder. Dette trin kan evt. springes over.Nu skal de 2 øverste kogleblade formes og limes, de ser ud som følger: 
øverst en der er meget lukket i bladene, 
nr. 2 en der er halvt åben.
alle de følgende blade skal monteres som de er.Start med at komme lim i den flade ende af den ene blomster pind. Monter de 2 øverste kogleblomster helt tæt på hinanden øverst på pinden.Kom lim på pinden og monter et alm. kogleblad på pinden helt tæt på det andet blad.Nu fortsætter man med lim på pinden og montering af koglebladende med Ca. 1 mm mellemrum. brug den anden blomster pind til at skubbe og justere koglebladene på plads. 


Koglebladene monteres forskudt og alligevel så præcist så de danner nogle flotte lige rækker ned af koglen.De to nederste blade monteres med lidt mere afstand imellem, ca. 3 mm. Således at de nederste kogleskæl kan stå lidt mere lodret. Jeg er kommet frem til at en samlet koglelængde på 6 cm fryder mit øje, men de kan jo laves i alle størrelser. Størrelsen kan også varierer hvis man ikke er striks med afstanden mellem koglebladene.Når alle bladene er monteret stilles pind og kogle til side til tørring og den skal være helt gennemtør før man piller mere ved den. Herefter kan man forme lidt på de enkelte skæl hvis der er nogen som skal justeres i retning. Nu duttes en lille limklat på toppen af hvert kogleblad og så drysses hele koglen med glitter. Hæld det overskydende glitter af og stil koglen til tørre igen. 
Klip blomster pinden af og lad 3 mm stå tilbage. Dette stykke pind kan evt. pudses med lidt sandpapir og farves med lidt distress ink.Op hænges i en sytråd.De er også super søde i mønstret papir.Denne kogle er lavet med Retro flower punch i størrelse large. Her har jeg kun brugt 11 blomster i det hele.Rigtig god fornøjelse,

Susanne

Tirsdag den 6. oktober 2015

   Glitterstjerner

Hej allesammen, jeg er i den kommende måned på bloggen, som gæstedesigner, for at vise lidt af mit nye julepynt.

I dag skal det handle om disse små glitter stjerner.

De er lavet med guldglitter karton som er standset ud med "five point star" fra Nellie Snellen. Den største i sættet. Materialerne findes i PTW fysiske butik.


Her vil jeg kort vise hvordan disse små stjerner laves:
Udstans 2 styk glitter stjerner.Præg på hver stjerne, 5 styk folde linjer fra hver stjernespids til modstående indhak. Du kan f.eks. bruge en strikkepind og en lineal.Fold alle linjerne.Pres spidserne sammen 2 og 2 for at få den rigtige og skarpe facon på stjernen.

vend den ene stjerne og giv lim forsigtigt rundt i kanten. monter et lille stykke snor med knude i den ene stjerne spids.Læg de to halvdele sammen. Der skal måske fifles og presses lidt sådan at de passer præcis sammen. Lad stjernen tørrer.


Rigtig god fornøjelse.

Susanne

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar