mandag den 15. juni 2015

Silhouettens mange muligheder

Selvom jeg oftest bruger min Silhouette til at skære motiver i karton, så har den mange andre muligheder, som er fantastiske.

I dag vil jeg vise en wallsticker til mit soveværelse, som jeg selv har designet i Silhouette Studio programmet. Teksten er fra en sang fra filmen Askepot ;)


Når jeg skal bruge en tekst, anvender jeg ofte fonte, som kan hentes gratis på www.dafont.com. Her findes flere tusinde fonte, og mange af dem er perfekte at bruge i Silhouetten. Når du har installeret fonten, dukker den automatisk op i dit Silhouette program.


Når du skal lave wallstickers, så skal man lave det i vinyl. Jeg har her brugt Silhouettes egen vinyl, som Anja har i mange farver i butikken. Det fungerer rigtigt godt - selv på en væg med en smule struktur, som min har. På billederne nedenunder kan I se, hvor glat det ligger.

Hvis man skal lave større wallstickers som denne, så vil jeg anbefale, at man anskaffer sig en skæremåtte, der måler 24 inch i længden. Denne sælger Anja også i butikken. Man kan godt skære vinyl direkte fra rullen, men det er en hel del nemmere, hvis man bruger en skæremåtte.
Hvis man bruger Silhouettes egen vinyl, så skal man bare bruge vinylindstillingerne i programmet, så skærer den det perfekt.
Hvis man vælger at skære direkte på rullen, skal man huske at vælge skæreunderlaget fra i programmet.


Når man skal overføre vinylen til en væg, vil jeg anbefale at bruge transfer paper. Først fjerner jeg alt overskydende vinyl, så påfører jeg transfer papiret, og derefter flytter jeg wallstickeren op på væggen.


Når jeg arbejder med Silhouetten, bruger jeg ofte spatulaen til at løse mine udskæringer. Det er et uundværlig værktøj for mig.


Du kan også bruge din Silhouette til at lave dine egne stempler med stempelmaterialet, lave stencils som du både kan bruge på papir, men også til at indfarve tøj med, skrive med f.eks. sketchpens og skære i både specielt chipboard og magnetpapir.

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser! ;)

Har du en Silhouette, og bruger du den til andet end kartonudskæringer? 


Det var alt for denne gang :)
- Mette
2 kommentarer:

  1. Jeg har en silhouette, men bruger den endnu kun til udskæringer. Jeg har lige meldt mig på en facebook gruppe, hvor man kan spørge om utrolig mange ting, så jeg forventer at få lært noget der.

    SvarSlet
    Svar
    1. Facebook er også fantastisk til hurtigt at få svar på sine spørgsmål :) Held og lykke med dine nye projekter med Silhouetten ;)

      Slet